Er dit tøj, din køkkenmaskine eller andet elektronik gået i stykker?

 

Så vent lige et øjeblik, inden du  smider det i skraldespanden.

Dine ødelagte ting kan nemlig blive fikset kvit.

 

Kræver din reparation reservedele eller specielle materialer, skal disse medbringes. Er du i tvivl kan du skrive til os.

 

Vores Genbrugs Cafe er en nonprofit forening, hvor frivillige tilbyder at hjælpe borgerne med at reparerer deres defekte ting GRATIS.

Eksempler på andre reparationer:

 

Elværktøj, lamper, tøj, tasker, legetøj, mekaniske sager, haveredskaber, simpel elektronik og computerproblemer i nogen udstrækning. Vi reparerer ikke mobiltelefoner.

 

Da vi udelukkende består af frivillige, er det ikke alle ting vi kan reparere. Vi forbeholder os ret til, at sige nej. Reparationerne er på eget ansvar og vi stiller ingen garanti.

Vi har fået inspiration fra;

Så er der hjælp at hente i Reparationsværkstedet, som er et helt nyt frivilligt socialt og bæredygtigt fællesskab, hvor du kan komme og fikse ting, du ellers ville have smidt ud.

Det skriver Frivilligcenter Rudersdal og Bakkehuset, der i et samarbejde står bag reparationsværkstedet, der kommer til at have huse i Bakkehuset i Vedbæk.

De første tre frivillige er allerede klar til at åbne det nye værksted den 3. december. De har alle hænderne godt skruet på og erfaring med at arbejde med træ, metal og elektronik - også computere. De stiller deres viden til rådighed i værkstedet. Men det kan også være, at du selv kan hjælpe andre med at fikse deres ting.

En Socialøkonomisk Café


Café Havehuset drives i samarbejde med Jobcenter Hillerød.

Målgruppen for medarbejdere i Café Havehuset er borgere, som har brug for afklaring, opkvalificering og/eller støtte til at komme i uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Borgerne deltager i den daglige drift af caféen. Derudover er der undervisning og vejledning i forhold til uddannelse og jobsøgning tilknyttet projektet.

CAFE KOX er en socialøkonomisk virksomhed under AOF Vendsyssel - i hjertet af Brønderslev. En socialøkonomisk virksomhed er defineret ved at drive erhverv med henblik på at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål.

Forløb

Har du lyst til at komme i forløb hos os?

Har du lyst til at komme i forløb hos os? Du kan læse meget mere om forløbet her på siden. 

 

Individuel vejledning 

Du vejledes individuelt i forløbet, og vi afklarer i samarbejde med dig og din sagsbehandler, hvilke områder du skal arbejde med.

 

Forløb

Der indgår undervising og aktiviteter op til 25 timer om ugen fordelt på caféens åbningstider. Meget af det teoretiske arbejde er integreret i det praktiske arbejde og fungerer som sidemands-oplæring/mesterlære. Dette inkluderer:

 

 Praktisk træning i cafeens køkken

 Servering og kundebetjening

 Økonomi og markedsføring

 Brug af teknologi fx betjening af kasseapperat

 

Sådan kommer du i forløb på CAFE KOX

Vi samarbejder med Brønderslev Kommune. Hvis du ønsker at komme i forløb på CAFE KOX, skal du godkendes af din rådgiver på Brønderslev Kommune. Mette Møller Hald Henriksen er socialfaglig leder i caféen og kan hjælpe dig videre i systemet. 

KaffeFair er en Social Økonomisk Virksomhed. Det betyder at vi er "non-proft", og at vi arbejder for at fremme beskæftigelse og unges mulighed for uddannelse.

Et eventuelt overskud geninvesteres i vores formål.

KaffeFair er støttet af Det Obelske Familiefond

Lov om social service § 103, Beskyttet beskæftigelse
I DEN GODE SAGS TJENESTE

HOVEDFORMÅL:

VELGØRENHED

HOVEDFORMÅL: GENBRUG/MILJØ

HOVEDFORMÅL: 

JOB TIL ALLE

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend